Wdrażanie haccp wymaga od przedsiębiorcy opracowania audytu zerowego określającego stan techniczny i sanitarny zakładu pod kontem obowiązujących przepisów. Krakowskie Centrum Edukacji i Rozwoju od wielu lat zajmuje się skutecznym wdrażaniem tego systemu. Pracownicy Centrum przed rozpoczęciem wdrażania systemu przeprowadzają wywiad w którym przedsiębiorca określa swoje potrzeby i oczekiwania dotyczące systemu.
Bezpieczna żywność
Wdrażanie systemu haccp ułatwia określenie wszystkich elementów stanowiących potencjalne zagrożenie jakości produkcji. Specjaliści Centrum opracowują dokumentację dostosowaną do specyfiki przedsiębiorstwa. Właściwie przygotowana dokumentacja usprawnia wdrażanie haccp dzięki czemu wytwarzana żywność spełnia najostrzejsze przepisy sanitarne. Specjaliści Centrum przeprowadzają szkolenia dotyczące wdrażania i korzyści wynikające z wdrożenia systemu. Przedsiębiorstwo, w którym prowadzona jest produkcja spełniająca wymogi haccp wytwarza zdrową i bezpieczną żywność. KCEiR ma wieloletnie doświadczenie we wdrażaniu systemu haccp.